ТІЛЬКИ ОПТ

Телефон

Поради покупцям при примірці взуття

1. Перевіряйте взуття рукою зсередини. Внутрішня поверхня взуття має бути м'якою, не містити грубих внутрішніх швів. Устілка має бути досить м'якою і вийматися з взуття.

2. Приміряючи нове взуття, майте на увазі, що стопа навіть під час примірки не повинна бути стиснутою. Крім того, це призведе до порушення кровообігу, погіршення функції м'язів, таке взуття згодом може швидко втратити привабливий вигляд. Власницям широкої стопи треба підбирати взуття по повноті, тим більше, що сьогодні багато виробників можуть запропонувати різні повноти однієї і тієї ж моделі. Але й вузька нога в широкому черевику страждатиме від дискомфорту, а занадто широке взуття дуже швидко набуває неприродних заломів. Встаньте на підлогу на аркуш щільного паперу (в шкарпетках) та обведіть Ваші стопи ручкою. Виріжте сліди правої та лівої стопи. Вкладіть отримані сліди у взуття, яке Ви використовуєте або бажаєте придбати. Сліди повинні увійти у взуття, не загинаючись по краях.

3. Спірною залишається думка, що примірку треба робити наприкінці дня, коли нога трохи набрякла. Це питання кожен вирішує саме відповідно до індивідуальних особливостей. Якщо набряклість — справа звична, краще вирушати в взуттєвий магазин надвечір. Якщо вона не правило, а скоріше виняток, оптимальним часом для покупки залишається середина дня.

4. При покупці обов'язково перевірте, чи тримає форму шкарпетка та задник. Якщо їх натиснути і відпустити, вм'ятин не повинен залишатися. Задник повинен бути жорстким, так як м'який почне швидко осідати і доставлятиме вам масу незручностей при ходьбі. Якщо при першій примірці відчувається найменший дискомфорт, наприклад, жорсткість частини п'яти або здавлювання в ділянці носка, можна безперечно передбачити, що при носінні даної моделі в цих місцях можуть з'явитися мозолі.

5. Важлива вимога - гнучкість підошви. Візьміть новий черевик в одну руку, інший зігніть його шкарпетку. Якщо гнучкість підошви недостатня, суглоби стопи не можуть рухатися нормально. Від цього може виникнути порушення ходи, швидка втома, організм потребуватиме додаткових енерговитрат. До того ж у такому взутті важко продемонструвати витончену «летячу» ходу. Потрібно перевірити, чи добре приклеєна підошва. Натисніть по краях бортика, подивіться, чи немає лужок та тріщин. Тому що, якщо в них потрапить волога, підошва може відвалитися.

6. Обов'язкова вимога до нового взуття – стійкість. Немає сенсу відмовлятися від високих підборів, які, безсумнівно, прикрашають жіночі ніжки, але якщо колодка нестійка, хода, що хитається, і каблуки, що підкошуються, зіпсують вам чимало нервів. Якщо Ви купуєте взуття на високих підборах, спробуйте трохи натиснути на підйом. Іноді при цьому каблук "від'їжджає" назад. Таку пару брати не варто - мучитеся через нестійкість каблука.

7. Необхідно завжди приміряти взуття в парі, не покладаючись на те, що «якщо правий черевик не тисне, то і лівий тиснути не буде». Необхідно простежити, щоб взуття в парі було однакове за структурою та кольором матеріалу, добре сформованим, без плям, складок та зморшок. Деталі взуття повинні бути міцними, без перекосів та наскрізних ушкоджень, з'єднані між собою, ниткові шви не повинні мати потовщень, пропусків стібків та обривів ниток. У клейових швах неприпустимі ущелини.

Завжди майте на увазі, що взуття, вибране Вами має задовольняти чотирма основними вимогами – Зручність, Комфорт, М'якість та Контроль (стійкість).