ТІЛЬКИ ОПТ

Телефон

Щоб ногам було тепло (зимове взуття)

Справді, жодна шубка або хутряна шапка не врятує вас від зимових холодів, якщо мерзнуть ноги. Тому утеплення наших нижніх кінцівок було і залишається важливим завданням морозних сезонів. Нижченаведені поради допоможуть вам впевненіше почуватися при виборі зимового взуття в магазинах та на ринку.

ТЕСТ НА ДОБРОТНІСТЬ

Найважливіше для зимового взуття хороший, "дихаючий" матеріал. Синтетика не дихає, в ній некомфортно, тому всі ми, звичайно, віддаємо перевагу натуральній шкірі та хутру, якщо засоби дозволяють. Щоправда, нині штучну шкіру роблять отже від натуральної відрізнити непросто. Але є три прості прийоми, якими варто скористатися при покупці.

Понюхайте взуття - запах шкіри при всіх хитрощах її обробки важко сплутати з чимось. Щільно притисніть до взуття долоню та потримайте – натуральна шкіра швидко тепліє, штучна холодить.
Натисніть пальцем на частину чобота або черевика. Натуральний матеріал дасть сітку маленьких зморшок, які відразу розправляться. Штучний, синтетичний та дуже поганий натуральний – залишаться твердими. Гірше, якщо він провалиться під пальцем, і ямка надовго нагадуватиме про якість покупки.

Правда, товстіша шкіра з щільною підкладкою зморшок не дає, але складки, за ідеєю, повинні позначитися і зникнути. Додатково зігніть взуття. Складки, що утворилися на згині, не повинні залишити після цієї процедури жодного сліду. Ще б пак, ноги при ходьбі повторюватимуть це згинання тисячі разів на день.

Перевірка на згині важлива і для підошви, яка має бути міцною, але гнучкою, інакше одні м'язи ніг працюватимуть з перевантаженням, інші - "відстороняться" від роботи. Незламна підошва - друг плоскостопості. Заодно пройдіться пальцем уздовж шва - для нашої погоди краще, якщо підошва і приклеєна, і пришита (клеєпрошивна). Шви повинні бути рівні, без розривів та натіків клею.
Попрацюйте добре блискавкою, зверніть увагу, чи не потрапляють до неї хутро або підкладка. Розгляньте, як вона вшита. Підкладку теж вивчіть, вона може бути зроблена зі штучного або натурального хутра, зі шкіри чи текстильних матеріалів. Якщо зовні шкіра, а всередині синтетика, таке поєднання далеко не найкращий варіант. Шкіра всередині та зовні зі спеціальною "дихаючою" прокладкою між ними – зовсім інша справа. Само собою, ви ніколи не замерзнете з хутром вівці всередині чобота чи черевика.

І насамкінець запам'ятайте: гарантійний термін зимового взуття починається не з дня покупки, а з початку сезону, тобто з першого листопада.

ЗРІ в УСТІЛЬКУ

Зимове взуття повинне мати теплу фабричну устілку-вкладиш. Обов'язково вийміть її та подивіться, що під нею, чи немає грубих складок, що виступають цвяхів. Для цього добре обмацайте внутрішню поверхню. Наявність супінатора може лише порадувати, а нічим не покритий низ із твердого полімеру - насторожити.